Inloggen

Cijferreeksen

Op deze pagina kunt u cijferreeksen oefenen, uitleg over cijferreeksen krijgen en meer leren over wat een cijferreeksen test inhoudt en waarvoor deze gebruikt wordt. Daarnaast kunt u een compleet online voorbereidingspakket bestellen, geheel afgestemd op uw behoeften.

Cijferreeksen, ook wel getallenrijen of getallenreeksen genoemd, vormen een belangrijk onderdeel van de numerieke test. Numerieke tests zijn onderdeel van de capaciteitentest voor asssessment en selectiedoeleinden.


Voorbeeld van een vraag:Cijferreeksen tests

Cijferreeksen zijn reeksen van getallen die zich steeds op een bepaalde, logische manier tot elkaar verhouden. Er wordt van u gevraagd om het volgende of ontbrekende getal in de reeks te bepalen, door het patroon in de reeks te ontdekken. Elke reeks maakt gebruik van een ander patroon, waarbij optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen of een combinatie hiervan de basis vormt. Voor deze tests heeft u zowel het vermogen tot logisch redeneren als rekenvaardigheid nodig.

Zoals bij alle tests zijn de opgaven aan het begin van de test makkelijker en neemt de moeilijkheidsgraad toe naarmate de test vordert. Dit is bijvoorbeeld te merken aan het feit dat het patroon al snel moeilijker te ontdekken is en men meerdere methodes zal moeten uitproberen voordat het juiste patroon gevonden kan worden. Daarnaast heeft ook de locatie van het ontbrekende getal invloed op de moeilijkheidsgraad; als deze zich aan het begin van een reeks bevindt, is het vaak lastiger een analyse te maken dan als men het laatste getal van een reeks moet bepalen.Cijferreeksen oefenen – bereid u voor met Assessment Online

Net zoals bij alle andere capaciteitentests, geldt ook voor de numeriek redeneren test dat u uw kennis en vaardigheden aanzienlijk kunt verhogen door de tests te oefenen. De snelheid waarmee u het patroon binnen een reeks herkent, is van grote invloed op uw resultaten. Hoe vaker u deze testen geoefend heeft, des te sneller zult u het patroon in een reeks herkennen. Een goede voorbereiding zal u daarom helpen om het beste uit uzelf te halen tijdens het maken van de werkelijke test.

Assessment Online biedt u een ruime selectie aan voorbereidingsmateriaal aan, ontwikkeld door een team van deskundigen, met jarenlange ervaring in professionele selectieprocessen. U vindt hier tests die een simulatie zijn van de echte test die u binnenkort gaat afleggen, met duidelijke uitleg van de antwoorden en veel nuttige tips om uw resultaten te verbeteren.

De tests zijn gedurende 30 dagen onbeperkt te gebruiken en kunnen zowel onder tijdsdruk of stap voor stap in uw eigen tempo geoefend worden.


Bestel uw op maat gemaakt online voorbereidingspakket >>

Doe een gratis proeftest >>Word nu fan van onze Facebook pagina en ontvang 15% korting op uw volgende aankoop in onze online winkel!

Heeft u een vraag?

Wat vinden anderen van Assessment-Online?
FAQ
Nieuws
Meer Nieuws
created by red-id