Inloggen

Figuurreeksen Oefenen voor Assessment

Figuurreeksen vormen een veelgebruikt onderdeel van de capaciteitentest die wordt gebruikt voor het asssessment en selectiedoeleinden.
Op deze pagina kunt u figuurreeksen oefenen en meer leren over wat ze inhouden en waarvoor ze gebruikt worden.


Figuurreeksen en abstracte figuren tests

Figuurreeksen bestaan, zoals hun naam zegt, uit reeksen van figuren die in relatie tot elkaar een bepaalde beweging of actie uitvoeren. Door hun logica en onderlinge relatie te begrijpen kan het verloop van de serie bepaald worden.

Tijdens de test krijgt u telkens een serie van een aantal figuren te zien met daaronder mogelijke opties voor de oplossing van de vraag. Aan de hand van een juiste analyse van de gegeven informatie kan het correcte antwoord worden gekozen.

Voorbeeld 1:
figuurreeksen voorbeld


Voorbeeld 2:
figuurreeksen voorbeld 2

Inductief redeneren

De figuurreeksen of abstracte figuren test is een populaire test bedoeld om uw vermogen tot inductief en abstract redeneren te meten.
Het gaat hier om het vinden van een oplossing voor een vraagstelling door het patroon te ontdekken binnen een serie van bepaalde vormen en acties.

De uitslag geeft uw werkgever inzicht in uw denk- en werkwijze; zo wordt er gekeken naar hoe u omgaat met het analyseren van (nieuwe) informatie, logisch denken, het oplossen van problemen en conceptueel denken.

Figuurreeksen oefenen – bereid u voor met Assessment Online

Als deze tests nieuw voor u zijn of u wilt wat extra oefenen om goed voorbereid uw capaciteitentest aan te gaan, dan bent u bij ons op de juiste plek! Assessment Online biedt u uitgebreid voorbereidingsmateriaal aan, ontwikkeld door een team van deskundigen met jarenlange ervaring in selectieprocessen.

Bij ons vindt u tests bestaande uit het soort vragen dat u tijdens uw daadwerkelijke test zult krijgen, een duidelijke uitleg van de antwoorden en tips om uw resultaten te verbeteren. U kunt onze tests bovendien gedurende 30 dagen onbeperkt oefenen, waarbij u de keuze heeft om dit ofwel als simulatie van de echte test te doen (met een tijdslimiet), ofwel in uw eigen tempo.

Bestel uw op maat gemaakt online voorbereidingspakket >>

Doe een gratis proeftest >>


Word nu fan van onze Facebook pagina en ontvang 15% korting op uw volgende aankoop in onze online winkel!

Heeft u een vraag?

Wat vinden anderen van Assessment-Online?
FAQ
Nieuws
Meer Nieuws
created by red-id